Anna Lahtinen

”Sain ensituntumaa hammashoidon alaan jo lukioaikana hammaslääkärin vastaanoton avustavissa tehtävissä. Valmistuin vuonna 2016 Turun Ammattikorkeakoulusta suuhygienistiksi, ja sittemmin olen saanut työskennellä mahtavien työkavereiden ja asiakkaiden kanssa Tampereella Tullinsuussa ja Uusisuussa sekä Oralissa Turun, Porin ja Valkeakosken vastaanotoilla. Pitkä kokemus antaa hyvää perspektiiviä ja osaamista työhöni Hampaan pojissa.

Monilla ihmisillä on hammashoitopelkoa, jota pyrin lievittämään tarjoamalla hoidosta positiivisia kokemuksia. Teen työni aina mahdollisimman kivuttomasti käyttäen tarvittaessa myös puudutteita. Suurimpia onnistumisen kokemuksia saan, kun pelkopotilaat kerta toisensa jälkeen palaavat vastaanotolleni sovitulla hoitovälillä.

Suuhygienistinä tunnen suurta iloa, kun saamme yhteistyöllä asiakkaan kanssa suun terveyden kohentumaan. Hoitojaksojen jälkeen annan ihmisille hyvät eväät tilanteen ylläpitämiseen ja pyrin motivoimaan heitä ongelmien ennaltaehkäisyyn.

Kun suu on kunnossa, on mahtavaa päästä keskittymään myös esteettiseen puoleen! Käytössäni on monia eri valkaisumenetelmiä ja mm. keinoja vähentää hampaiston laikukkuutta White spot -resiini-infiltraatiohoidoilla. Helpotan myös purentaelimistön toimintahäiriöiden oireita rentouttavalla purentalihasten hieronnalla ja omahoidon opastuksella.

Tärkeintä työssäni on antaa ihmisille rohkeutta hymyillä!”